Kompletterar

Fitbit köper Fitstar

Stegräknartillverkaren breddar sig genom att köpa en träningstjänst.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit vill antagligen inte vara sämre än Under Armour och har därför gått på en egen shoppingrunda. Då de redan har stöd för att mäta löpturer med GPS via antingen Fitbits egen app eller via smartklockan Fitbit Surge fick det helt enkelt bli en annan typ av träning som de köpte upp sig på. Nu är det nämligen officiellt att de köpt upp träningstjänsten Fitstar.

Prislappen ska enligt uppgift ligga någonstans mellan 25 och 40 miljoner dollar (alltså som mest 334 miljoner kronor) även om Fitbit själva inte gått ut med någon prislapp.

Fitstar är en träningsapp som låter dig träna lite överallt, både med och utan enklare utrustning. Du hoppar på deras prenumerationstjänst och sedan kan du välja mellan ett gäng olika träningsprogram och enskilda träningspass med olika inriktningar. Det visade sig vara en helt okej app när vi testade den, om än inte den mest upphetsande bland den här typen av appar. Fitstar kommer att fortsätta agera som en fristående app, i samma stil som Mapmyfitness, Endomondo och Myfitnesspal gör under Under Armours flagg.