Bloomberg rapporterar

Fitbit sägs lägga ned Pebble

Nu kommer nya uppgifter om Fitbits köp av Pebble.

Publicerad Uppdaterad

Bloomberg bekräftar tidigare uppgifter, att Fitbit är nära att skriva under ett avtal om köp av Pebble för 40 miljoner dollar, vilket får anses vara en struntsumma med tanke på hur mycket Pebble tidigare värderats till.

Fitbit ska främst vara intresserade av Pebbles teknik och kunskaper. Drygt 40 procent av personalen, huvudsakligen programutvecklare, ska enligt Bloomberg erbjudas nytt jobb hos Fitbit i San Francisco, resten erbjuds avgångsvederlag. Pebble sägs ha skulder som överstiger köpesumman, och som Fitbit inte tar över. Pebbles inventarier och resterande produkter säljs av separat av Pebble.

Det innebär även att Pebbles nya produkter inte får se dagens ljus. Pebble Time 2 och Pebble 2 läggs ned, och de som finansierat dem via Kickstarter ska få tillbaka sina pengar. Pebble 2 har redan gått ut till Kickstarterfinansiärerna, men någon större produktlansering än så lär det alltså inte bli tal om.

De aktier som ägs av anställda i Pebble ska enligt uppgiftslämnaren i praktiken bli värdelösa, eftersom alla pengar det kvarvarande skalet av Pebble har kommer att gå till att att återbetala skulder till investerare och leverantörer.

Ett officiellt besked om köpet väntas tillkännages inom kort.

Trist eller en positiv utveckling? Skriv och kommentera!

Källa