Annons

Poppis på hemmaplan

Fler förbokade LG G6 än väntat

Efter 4 dagar överträffar antalet förbokningar i Korea LG:s egna förväntningar för nya flaggskeppet.

Publicerad Uppdaterad

LG G6 visades upp den 26 februari i samband med en presskonferens i Barcelona, dagen innan den stora mobilmässan drog igång. Sedan i torsdags den 2 mars har förhandsbokningen varit öppen i LG:s hemland Sydkorea och de första fyra dagarna innebar att 40 000 förhandsbokningar genomförts. Det är mer än LG räknade med själva och anledningen sägs bland annat vara att kunder fått möjlighet att testa telefonen i butik redan i förväg. På 3000 platser i Sydkorea, såväl hos rena återförsäljare som i mobiloperatörernas butiker har kunder kunnat testa telefonen i praktiken. 

Tillfälliga kampanjerbjudanden kan också ha påverkat potentiella kunder. LG G6 är vattentät och bland erbjudandena i Sydkorea finns garantier som ersätter din telefon om den får en vattenskada eller om du som kund tappar den så den går sönder.  LG talar också i sitt koreanska pressmeddelande om olika gratispresenter så att man kan få till exempel ett headset eller en kaffemaskin på köpet när man väljer en LG G6.

I Sydkorea släpps LG G6 den 10 mars, nu på fredag. I Sverige har dock LG ännu inte gått ut med bekräftelse på att telefonen släpps till försäljning här och när den i så fall kommer.

Källa