Går bättre än Galaxy Note 7

Flygande start för Galaxy Note 8 i hemlandet

Att Galaxy Note 8 är en extremt viktig enhet för Samsung råder det inget tvivel om. Därför lär den koreanska elektronikjätten glädjas åt att telefonen nu fått en riktigt stark försäljningsstart i Sydkorea.

Publicerad Uppdaterad

Redan under den första dag som Galaxy Note 8 gick att förboka i Sydkorea kom inte mindre än 395 000 förhandsbeställningar in. Det är 15 000 fler förbokningar än vad föregångaren Galaxy Note 7 lyckades skramla ihop på hela två veckor när den släpptes förra året. Allt pekar med andra ord på att telefonen är en succé, åtminstone i hemlandet.

64 GB mest populärt

Det är versionen med 64 GB lagringsutrymme som har sålt klart bäst, då den står för hela 65 procent av förbokningarna. De resterande 35 procenten står således 256 GB-versionen för. De mest populära färgerna är blått och svart. Förhandsbokningarna kommer att kunna göras mellan den 7 och 14 september i Sydkorea, och vad Samsung landar på för siffra i slutändan blir onekligen intressant att se. Samsungs Galaxy S8-telefoner satte rekord tidigare i år, då enheterna förhandsbokades i hela en miljon exemplar innan försäljningen drog igång. 

Källa