Många bilar blir det

Ford: 5 miljoner bilar får Siri-stöd

Ford-ägare med Iphone kan snart lägga in stöd för Siri i sin bil.

Publicerad Uppdaterad

Vi såg helt klart potential när vi testade Ford Sync tidigare i år, men såg också stor tillväxtmöjlighet. En av vägarna skulle vara Sync 3, som gav en hel del nya funktioner som det Sync 2-system vi testade inte hade.

En annan variant är uppenbarligen att ge alla Sync-utrustade Ford-kärror från 2011 och framåt stöd för Iphone och Siri. Genom en mjukvaruuppdatering kan alla bilar med systemet få stöd för Siri Eyes Free-systemet Apple snickrat ihop. Det innebär bland annat navigering via Apple Maps, telefonmöjligheter, musikuppspelning och möjligheten att skicka meddelanden finns. Det är inte riktigt Apples Carplay, utan de flesta nämnda funktioner fanns redan i det system vi testade. Men kör du Iphone kan det vara smidigt att rutta allt via Apples system istället. Allt styrs via bilens röststyrningsknapp till en inkopplad Iphone.

Här i Europa innebär det dock inte att du kan leta rätt på en mjukvaruuppdatering och köra igång, utan du måste ta dig till en auktoriserad verkstad för att installera uppdateringen.