https://www.mobil.se/nyheter/forsta-intryck/oneplus-6t-mclaren-lanserad-sa-snabb-ar-den
566316
Första intryck
Snabbare laddteknik och ännu mer minne

Oneplus 6T McLaren lanserad – så snabb är den

Snabbare laddning och mer arbetsminne.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ladd_0.jpg?itok=idE9iBzo', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ladd_0.jpg?itok=ysy8KbRj', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ladd_0.jpg', w: 2000, h: 1500, title: 'Snabbare laddning och mer arbetsminne. ' },]
Oneplus har lanserat en specialutgåva av Oneplus 6T tillsammans med sportbilstallet McLaren.

Vi har bekantat oss närmare med nyheten och även om mycket är sig likt jämfört med vanliga Oneplus 6T så är det framförallt snabbheten i form av extra snabb laddning som kännetecknar McLaren-utgåvan. Dessutom finns hela 10 GB arbetsminne och 256 GB lagring.

Testar snabbladdningen

Laddningen som Oneplus introducerar i McLaren-utgåvan kallar man Warp Charge 30 eftersom den använder 30 W. Oneplus har ju avstått att lägga till stöd för trådlös laddning i sina telefoner just med argumentet att det är för långsamt så uppenbarligen föredrar man snabb trådbunden laddning.

När vi snabbt testar laddningens hastighet sida vid sida med en vanlig Oneplus 6T dröjer det bara några sekunder innan skillnaden märks. McLaren hinner efter ett kort ögonblick till tre procents laddning medan vanliga Oneplus 6T är kvar på två procent. En full laddning från 0-100 tar med telefonen igång men med släkt skärm en timme medan vanliga Oneplus 6T behöver ytterligare tjugo minuter på sig. Då ska vi även komma ihåg att vanliga Oneplus inte alls är långsam på att ladda.

För att ladda upp till 50 procent behöver Oneplus 6T trettio minuter medan Oneplus 6T McLaren Edition klarar det på tjugo minuter.

Värmeutveckling ska stanna i laddningsdosan

Bok med AR-funktioner i kombination med telefonen följer med. Och en kraftfullare laddare.

Förutom telefonen får man i paketet med bland annat en bok om Oneplus och McLaren där telefonen tack vare AR-teknik kan visa filmer på bokens sidor. En laddare, något större än den vanliga, följer också med och det är här förklaringen till den snabbare laddningen gömmer sig. Under laddningen skapas värmeutveckling men här har man koncentrerat den till själva laddaren och ska därmed kunna ladda telefonen snabbare utan att telefonen blir för varm. Vår testladdning visar mycket riktigt att McLaren-utgåvan av telefonen inte blir varmare rots att laddningen går betydligt fortare.

Mer minne också – 10 GB

Den andra stora nyheten i Oneplus 6T McLaren är mängden arbetsminne. 10 GB är den utrustad med att jämföra med de 6 eller 8 GB, beroende på modell som vanliga 6T har. Hur stor skillnad det här gör kan man diskutera och skillnaden skiljer sig även beroende på vilket användningsområde det gäller. 

När jag en kort tid efter att jag startat upp telefonen växlar mellan appar, bläddrar runt i systemet och scrollar, märker jag ingen påtaglig skillnad i hastighet. Resultaten i benchmark-appar som mäter prestanda är något bättre än resultaten vi får i vanliga Oneplus 6T men det handlar inte om några stora skillnader. Hur som helst har Oneplus en funktion i sina telefoner där krävande appar du använder ofta kan laddas till arbetsminnet och då är givetvis ett utökat sådant en fördel.

Mercedes dominerar framför McLaren

När det gäller snabbhet har McLaren många framgångar att se tillbaka på. De har samlat ihop 182 segrar i Formel 1 sedan premiären 1966 under Monaco Grand Prix. 1988 vann McLaren 15 av 16 race men den senaste säsongen är det Mercedes som dominerat Formel 1. Samarbetet med Oneplus handlar givetvis om marknadsföring framför faktiskt samarbete för att bli snabbare och vi får se vad samarbetet som nu inleds kan ge i framtiden, utöver den telefon som just lanserats. 

När det gäller telefonen Oneplus 6T McLaren Edition är säljstart på svenska marknaden den 18 december och priset blir 7595 kronor.