Tunnare och smartare

Första intrycket: Pebble Time

Foto: Pebble.

Mobil.se träffade Pebble för att klämma på deras sprillans nya smartklocka Time. Företaget passade även på att avslöja sin planer för när klockan ska nå butik.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska Pebble skrev in sig själva i teknikhistorien i och med den mycket framgångsrika Kickstarter-kampanjen som finansierade deras första smartklocka under 2013. Sedan dess har man också lanserat Pebble Steel, vilket i praktiken var en designuppdatering.

I slutet av februari lanserade företaget den andra generation av sin smarta klockan - som nu har fått tilltalsnamnet ”Time”. Precis som med de tidigare modellerna valde man att börja sälja klockan via Kickstarter, där man nådde sitt mål omgående och lyckades samla in 1 miljon dollar på bara några minuter.

Pebble finns på plats här Barcelona under MWC 2015, och mobil.se gjorde ett snabbt besök i deras monter för att kolla in nya Time-klockan. 

Först och främst är Pebble Time både tunnare och lättare än Pebble Steel, som plötsligt känns betydligt mer klumpig och fyrkantig att ha på armen. Den nya klockans kropp har också fått en rundare form än tidigare modeller och har en svagt krökt undersida, vilket gör att den faktiskt ligger mer behagligt mot handleden.

E-ink-skärmen har samma storlek som tidigare, men kan nu visa färger - upp till 64 stycken totalt.

Men Pebbles nya klocka handlar inte bara om design utan här introduceras även det uppdaterade gränssnittet "Timeline". Grundprincipen är att systemet ska fungera som tidslinje som loggar händelser i din vardag. Om du klickar på den nedersta knappen visas kommande händelser, och om du istället trycker på den övre knappen ser man t ex inkommande aviseringar och hur många steg du hittills gått under dagen.

Under vår korta tid med Pebble Time får vi tyvärr inte fotografera själva klockan, och kan därför inte visa upp nya Timeline. Hur som helst känns gränssnittet defintivt intuitivt och har ett skönt, pixligt utseende som kommer att tilltala 8-bits-nostalgikerna där ute.

Det känns som att Timeline definitivt har en potential att göra din vardag smartare, men tjänster av det här slaget är alltid svåra att göra en rättvis bedömning av när man är på mässor. Vi får helt enkelt vänta tills vi har fått in ett testexemplar.

På tal om det - Pebble har tidigare gått ut med att de första Time-klockorna ska skeppas till Kickstarter-finansiärerna under maj. 

Men för mobil.se:s läsare kan företaget nu berätta att man satsar på att släppa Pebble Time även även till andra butiker med planerad säljstart från och med september månad.

Pebble Time har en prislapp på 199 dollar via Kickstarter, vilket motsvarar cirka 1 700 kronor.