https://www.mobil.se/nyheter/friendfinder-snart-kan-alla-mobiler-positioneras
282895
Nyheter

Friendfinder - snart kan alla mobiler positioneras

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/651093.jpg?itok=igZPkLxU', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/651093.jpg?itok=aeLaaILm', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/651093.jpg', w: 110, h: 110, title: ' ' },]
Inom kort kommer alla mobilanvändare i Sverige att kunna positionera varandra på karta - både direkt i mobilen och från en dator. Tjänsten heter Friendfinder och är inte ny, men det är nytt att operatörerna enas om en positioneringsstandard.

Redan 2002 släppte Telia tjänsten Friendfinder, där man kunde positionera sig själv och sina kompisar på en karta i mobilen och i datorn.

Tre har sedan starten haft en liknande tjänst "Hittakompis", men Tre och övriga svenska operatörer har nu enats om Friendfinder som ny standard. Snart kommer därför alla svenska mobiler att kunna positioneras på Friendfinders kartor.

Natten till idag dök ikonen "Friendfinder" upp i operatören Tres menyer: Friendfinder. Varken Tre eller de andra svenska operatörerna har lanserat den gemensamma tjänsten "Friendfinder" ännu, men inom några veckor kommer den att vara ett faktum.

Alla operatörerna kommer alltså att erbjuda positionering, och priset hamnar på 2 kronor per positionering. För att positionera någon krävs att man har den i sin lista över vänner. Även när man godkänt att bli positionerad kan man när som helst ställa in så att man är "osynlig".

Fotnot: 2002 nominerades Telia Friendfinder till "årets mobila tjänst" på Mobilgalan, som redan då arrangerades av Tidningen Mobil. Nu fem år efteråt når tjänsten till slut alla de svenska operatörerna. Imorgon är det dags för årets upplaga av Mobilgalan, dock med helt andra tjänster nominerade.