Annons

Google Duo

Fyra nyheter till Googles Duo-app för videosamtal

Googles videochatt Duo har fått en uppdatering som ska ge användaren fyra nyheter. Bättre bild, möjlighet att dela stillbilder under samtal, fler deltagare och möjlighet att skicka videomeddelanden som sparas längre än tidigare.

Publicerad Uppdaterad

Google Duo är en av de videochatt-tjänster som har sett en stor ökning av användare under den senaste tiden. Appen finns både till Ios och till Android vilket gör den till ett alternativ för de flesta. Själva menar de att ökningen är runt tio miljoner nya användare i veckan. För att erbjuda en bättre tjänst kommer Google nu att införa fyra nya funktioner.

Den första är en ny videocodec som gör att man ska få bättre videokvalitet, både bild- och ljudmässigt, trots en lägre uppkopplingshastighet. Man kommer också att kunna ta stillbilder på alla man pratar med under samtalet. Då får du ett collage där både den andra och du själv finns med.

Google säger också att man nu kommer att öka antalet möjliga deltagare. Det har man redan gjort, från 8 till 12 men målsättningen är att lyckas peta in ännu fler deltagare framöver. Den sista nyheten är att man nu kommer att kunna skicka en videohälsning som ska kunna sparas på enheten och inte bara finnas kvar i 24 timmar.

Källa