Remix OS Singularity

Gör din Androidmobil till dator

Går du igång på idén att koppla mobilen till skärm och tangentbord och få en dator har företaget Jide snart en lösning till Android.

Publicerad Uppdaterad

Remix OS är en Androidvariant för datorer, där man gjort så att apparna öppnas i fönster och man får ett aktivitetsfält i botten för att växla mellan fönster. Det är gratis att ladda ner och fungerar riktigt bra på PC-datorer.

Nu har Jide, företaget bakom Remix OS en ny variant av systemet på gång, kallat Remix OS Singularity. Den här gången är systemet till mobiltelefoner, och på telefonen ska det se ut som en vanlig ren Androidinstallation, men om du kopplar in enheten till skärm och tangentbord ska du i stället kunna använda mobilen som dator, med datorvarianten av Remix OS.

Om det här låter väldigt bekant så är det nog Microsofts Continuum du tänker på. Här får du en PC-lik miljö genom att koppla in din Windowsmobil. Just Continuum visar snarast på problemen med tekniken, då det bara kan köra Windows-appar, som dessutom är särskilt anpassade för att fungera i Continuum-läge, och inte har stöd för fönster. Några sådana problem lär nog inte Remix OS Singularity ha då man redan har sitt fullt fungerande Androidskal för datormiljö med stöd för alla appar. Vi har också ett rykte om att Samsung planerar en liknande lösning för Galaxy S8.

Remix OS Singularity ska finnas tillgängligt först i höst, och ska vara ett ROM som är gratis att ladda ned. Det innebär att du måste trixa med att roota mobilen, installera nytt rom och sideloada Google Play Store för att få det hela att funka. Inte för normalanvändaren kanske, men långt ifrån en omöjlig uppgift för den händige. Jide i sin tur hoppas förstås kunna sälja in systemet till mobiltillverkare som kan tänkas nappa på idén och göra mobiler med systemet förinstallerat.

Vad tycker ni, är detta en bra idé, eller försvann poängen med mobiler som datorer när man började lagra all information i molnet? Välkomna att kommentera!

Källa