Nya, spännande funktioner

Galaxy Gear har fått sin första custom ROM

Till vänster i bild ser vi Galaxy Gear med sin original-programvara, till höger skärmdumpar från custom ROM:en Null.
Till vänster i bild ser vi Galaxy Gear med sin original-programvara, till höger skärmdumpar från custom ROM:en Null.

Nu finns den första custom ROM:en till Samsung Galaxy Gear ute.

Publicerad Uppdaterad

En av fördelarna med Android är att det går att byta ut programvaran som telefonen eller surfplattan levereras med mot annan programvara, en så kallad custom ROM.

Den modifierade programvaran - custom ROM:en - tillåter dig ofta testa saker på din enhet som tillverkaren aldrig hade avsett från början. Androidvärlden är full av olika custom ROM:s, och en av de mest använda är CyanogenMod.

Tillträde till Google Play-butiken

Nu har den första custom ROM:en till Samsungs smarta klocka Galaxy Gear släppts. ROM:en har döpts till Null, och ger användarna både superuser-acess och hel del nya, intressanta funktioner.

Det är framför allt två funktioner som sticker ut. För det första gör ROM:en att Galaxy Gear får stöd för internetdelning via Bluetooth, vilket innebär att du i praktiken ska kunna använda den med vilken enhet som helst och inte bara Samsung Galaxy-telefoner. För det andra ska Null också  fixa så att användarma får tillträde till Google Play-butiken direkt i sina Galaxy Gear-klockor.

Utöver de två funktionerna bjuder Null även bland annat på en ny väderwidget, samt webbläsaren och galleri-appen från Cyanogenmod 10.2-ROM:en.

Den som är sugen på att testa Null bör vara beredd på att ROM:en ännu inte är helt stabil. Som alltid när det gäller modiferad programvara har det dykt upp p>sajten PhoneArena. 

Källa