Efter note 7-fiaskot

Galaxy Note 4-enheter återkallas

Batterier som riskerar att överhettas och börja brinna, nu igen? Jodå. Ännu en Galaxy Note-enhet får nu återkallas just på grund av den saken. Men den här gången är det varken en ny enhet det handlar om, eller Samsungs fel.

Publicerad Uppdaterad

Egentligen är det ingen jättestor sak, men i kölvattnet av skandalen med Galaxy Note 7 är det förstås lite extra intressant att ett antal Galaxy Note 4-enheter nu måste återkallas på grund av brandrisken. Det är dock inte Samsung som varit slarviga och försökt klämma ned ett för stort batteri i telefonen. Det är renoverade enheter som sålts via operatören AT&T i USA, som vid renoveringen råkat förses med förfalskade batterier som riskerar att överhettas. Det handlar om cirka 10 000 enheter totalt, och än så länge har bara ett fall av överhettning rapporterats. 

Går att byta ut själv

Batteriet i Galaxy Note 4 är dessutom utbytbart på en helt annan nivå än det i den olycksdrabbade Galaxy Note 7. Samsung hävdar att det är budbolaget Fedex som bär skulden för problemen. Det var enligt Samsung nämligen Fedex som skötte hela utbytesprogrammet oberoende av Samsung och därmed brustit i sin kontroll av vilka batterier man använt. Note 4 har funnits på marknaden under flera år vid det här laget, men samtliga drabbade enheter skickades ut till kunder mellan december 2016 och april 2017. 

Källa