Trots toppspecifikationerna

Galaxy S8 fungerar inte med Daydream

Samsung satsar allt på Gear VR. Något stöd för Googles Daydream-plattform har inte Galaxy S8 och S8+.

Samsungs nya flaggskeppstelefoner går inte att använda med Googles VR-plattform Daydream. Den som försöker använda Daydream med Galaxy S8 eller S8 Plus möts av ett felmeddelande.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs nya flaggskeppsenheter Galaxy S8 och S8+ överskrider på alla sätt de kravspecifikationer som finns för Googles VR-plattform Daydream. Ändå går ingen av enheterna att använda med plattformen, vars syfte är att ge avsevärt bättre mobilbaserade VR-upplevelser än tidigare, tack vare vissa förhandskrav på hårdvaran. Den som försöker installera Daydream på en S8 eller S8+ får ett felmeddelande. Det är i nuläget olart om det hela beror på att Samsung inte vill låta Daydream konkurrera med sin egna Gear VR-plattform, eller om man helt enkelt bara struntat i kompabiliteten av andra anledningar. 

Enkelt att kringgå
Men även om det i dagsläget inte går att komma runt begränsningen, så är det förstås enkelt att kringgå restriktionerna så snart som det går att roota en Galaxy S8. Allt man behöver göra är att ändra en rad kod i en systemfil och saken är biff. Huruvida det är värt ansträngningen kan dock diskuteras, då Samsungs eget utbud av appar och spel för Gear VR-plattformen är betydligt större.