Rekordhöga poäng

Galaxy S9+ ny etta på DxO Marks topplista för mobilkameror

Kameraspecialisterna på den inflytelserika sajten DxO Mark har nu utsett en ny etta när det handlar om vilka smartphone-enheter som har bäst kameror. Det är Samsungs pinfärska Galaxy S9+ som samlar ihop rekordhöga 99 poäng och därmed placerar sig före både Google Pixel 2 och Iphone X.

Publicerad Uppdaterad

Det dröjde inte långt efter offentliggörandet förrän Galaxy S9+ sopade hem sin första utmärkelse. Det är den prestigemässigt mycket tunga kamerasajten DxO Mark som nu givit Samsungs nya flaggskepp rekordhöga 99 poäng, något som placerar den en poäng före Googles Pixel 2 och två poäng före Apples Iphone X. DxO Mark konstaterar att kameran inte har ”någon uppenbar svaghet överhuvudtaget” och att den klarar sig utmärkt både när det gäller video och stillbilder. På fotosidan plockar enheten hem rekordhöga 104 poäng. När det gäller video så hamnar poängen däremot lite lägre, men 91 poäng innebär att telefonen fortfarande kan mäta sig med de bästa enheterna även på det området. Den tidigare ledaren Google Pixel 2 tog hem hela 96 poäng när det gällde video.  

Sätter en ny standard

DxO Mark uppger också att Galaxy S9+ klarar både ljusa och mörka förhållanden med bravur och att enheten också bjuder på zoom i elitklassen. ”Galaxy S9 Plus är svår att ignorera för alla fotomedvetna smartphone-användare. Med Galaxy S9+ sätter Samsung en ny standard för 2018. Det återstår att se om konkurrenterna kan hänga med” avslutar man. De tillkortakommanden man hittat hos S9+ handlar om tillfällig instabilitet i exponeringen och så kallad färgfransning. 

Källa