Uppdatering med nya funktioner

Galaxy Watch Active 2 lånar från Galaxy Watch 3

Nu minskar behovet att skaffa en ny Galaxy Watch en aning.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs hetaste klocka just nu är Galaxy Watch 3, men nu överraskar man med att dessutom lägga till en del av de nya funktionerna i Galaxy Watch Active 2. I samband med en uppdatering som håller på att rullas ut nu kommer det att läggas till en del nya funktioner för kommunikation, anslutningar och hälsofunktioner.

Bland annat kommer det att läggas till löpanalys som lägger till en mängd information om användarens löpstil som exempelvis markkontakt, hur asymmetriskt löpsteget är et cetera. Galaxy Watch Active 2 kan även läsa av VO2 max-information och kan känna av om användaren faller och vid behov skicka ut ett nödanrop.

När det handlar om kommunikation läggs det till en chatthistorik och möjligheten att skicka olika stickers direkt från handleden.

Det blir även möjligt att komma åt spellistor på telefonen samt låta klockan ta skärmdumpar av exempelvis träningspass och skicka dem direkt till telefonen.

Till att börja med kommer uppdateringen till Bluetooth-versionerna av klockan för att senare även dyka upp till LTE-versioner. Du behöver den senaste versionen av Samsungs Galaxy Wearable-app och Galaxy Watch Active 2-plugin för att kunna få tillgång till uppdateringen.