Allt mer officiella

Glimtar av Galaxy S6

Från både Samsung och T-Mobile får vi nu se allt mer av Samsung Galaxy S6.

Publicerad Uppdaterad

Vid det här laget vet vi redan en hel del om Samsungs lansering av Galaxy S6 som äger rum nu på söndag, men det mesta är rykten så det är alltid trevlig med lite mer information.

Samsung har släppt en serie teaser-videos inför lanseringen, och i den senaste kan man se glimtar både av Galaxy S6 och modellen med böjd skärm som tros heta Galaxy S Edge. Metall nämns som material på telefonerna.

T-Mobile är också med på tåget, med en webbsida där det för närvarande inte finns någon information, men man kan anmäla sitt intresse för att få veta mer på söndag. På bild är en ganska tydlig sidovy av modellen med böjd skärm, och den lite töntiga sloganen Six Appeal (Vänta nu, så, den ska heta Galaxy S6 Edge i alla fall?).

Under tiden kastar Sammobile lite klarhet kring kameran i Galaxy S6. Enligt dem har det varit osäkert om kameran kommer att vara en 20-megapixelsensor från Samsung eller en 16-megapixelmodell från Sony. En del prototyper verkar ha haft den förra, men av allt att döma har Samsung inte haft tillräcklig produktionskapacitet att göra den till standard, utan har i stället valt den senare. Sensorn, Sony IMX240, är samma som sitter i Galaxy Note 4, men enligt uppgift ska man ha gjort stora modifieringar av kameralinsen och kameraprogramvaran, så vänta er en bättre kamera än i Galaxy Note 4.

Källa