Nära förestående

Google bekräftar Android 5.0 - i smyg

Med flit eller av misstag, Google har nu i alla fall mer eller mindre bekräftat att Android 5.0 är nära förestående.

Publicerad Uppdaterad

Google har lagt ut en bild på Twitter som visar att Google Now kan visa uppdateringar från fotbolls-VM. Men det är en liten detalj i ena hörnet av bilden som får mobilvärlden att gå igång. När Google skickar ut pressbilder på Android har uppmärksamma människor lärt sig att klockan på mobilens display alltid visar samma tid som den senaste versionen av Android. När Android 4.2 var den nyaste versionen stod klockorna alltid på 4.20, när Android 4.4 Kitkat lanserades ändrades klockorna till 4.40 och så vidare.

På Google Now-bilden står dock klockan för första gången på 5.00. Om detta är ett misstag släppt i förtid eller en medveten teaser till mobilvärlden är svårt att säga, men oddsen att Google lanserar Android 5.0 på sin utvecklarkonferens I/O den 26 juni är nu mycket låga.

Det har läckt ut mycket information om att Google planerar en större uppdatering av Android, med helt redesignat gränssnitt, men det har inte varit klart om den versionen ännu är redo för lansering, eller om det kommer en annan mellanversion innan. Nu verkar det i alla fall som den nya storversionen är färdig för lansering.

Vilka nyheter skulle ni helst se i Android 5.0? Skriv i kommentarerna!

Källa