https://www.mobil.se/nyheter/google-duo-f-r-st-d-f-r-bild-i-bild
563392
Nyheter
Godbit upptäckt i Android O

Google Duo får stöd för bild-i-bild

Google Duo får stöd för bild-i-bild.
Googles videosamtals-app Duo kommer inte att ta allt fokus på din smartphone i framtiden. Åtminstone inte om du kör Android O, som kommer att erbjuda stöd för bild-i-bild med appen.

Det är sajten Android Police som tittat närmare på APK:et för Duo i den senaste versionen, och där funnit stöd för bild-i-bild, något som lär bli ett välkommet tillskott för den som vill kunna videochatta och samtidigt pyssla med annat på sin smartphone. Bild-i-bild-funktionen dröjer dock till dess att Android O är lanserat, och när det kommer att ske är än så länge oklart. Sannolikt släpps Android O någon gång under hösten i år.

Mer om saken på I/O

Android Police har tagit fram skärmdumpar på hur det hela kommer att se ut, och det ser av allt att döma ut som att videofönstret lägger sig i ett flytande fönster som går att flytta runt på skärmen. Därmed kan man exempelvis skicka e-post eller besvara textmeddelanden utan att behöva ”hoppa ur” Duo. Mer om den nya funktionaliteten lär avslöjas i samband med utvecklarkonferensen I/O som Google håller nu i maj.