Uppdatering på servern

Google gör det lättare att hitta kollektivtrafik i Maps

Google är i färd med att lägga till en funktion till Google Maps som gör det lättare att hitta kollektivtrafik i närheten.

Publicerad Uppdaterad

Google Maps har sedan länge koll på lokaltrafiken över en stor del av världen och du kan när du väljer att få en vägbeskrivning till en plats välja att se hur du bäst åker kollektivt, och inte bara med bil eller till fots. Däremot kan det vara svårare om du bara vill hitta närmsta hållplats för kollektivtrafik. Hittills har du fått zooma in i kartan och panorera runt för att leta efter ikonerna för lokaltrafikhållplatserna.

Nu håller dock Google på att ändra detta. När du söker på en plats i Google Maps och öppnar den för mer information hittar du även i listan närmaste kollektivtrafikstationer, och hur långt bort de är från platsen.

Denna funktion uppdateras från serversidan och kräver alltså ingen ny version av Google Maps för att fungera. Däremot kan det dröja innan funktionen har nått ut till alla användare. Du hittar hållplatserna strax över foton för en plats när du gått in i information om den.

Om du klickar på stationen ska du få upp turlistan för den, men just nu fungerar det inte så för oss, utan du får i stället upp vägbeskrivning till den plats du sökte på från början. detta tyder på att funktionen inte riktigt är färdigimplementerad ännu, och vi lär nog få se förbättringar över tid.