Både färg och färgtemperatur kan justeras

Google Home-appen får stöd för att ändra färg på belysning

Den som använder Google Home för att styra belysningen i hemmet har precis fått en trevlig liten present till helgen. Detta i form av ett utökat stöd för att justera belysning via Home-appen.

Publicerad Uppdaterad

Det finns en rad belysningsalternativ som är kompatibla med Google Home, om man vill ha ett smart hem med smartphonestyrd belysning. Android-versionen av appen har dock hittills bara medgivit att man slår av eller på lampor, eller ändrar deras ljusstyrka. Men nu har Google lagt till stöd även för att justera färger och färgtemperatur. Det innebär att man kan styra lampor som exempelvis Philips Hue eller Ikeas Trådfri-serie i mycket högre utsträckning än tidigare.

Det finns i nuläget stöd för ett 30-tal färger, vilket i många fall innebär en begränsning jämfört med vad den ordinarie styrappen kan erbjuda. Men det är trots allt smidigt att använda en och samma app för all kontroll av ett smart hem, och möjligen kan fler färger tänkas tillkomma framöver. En trist detalj är att appen inte visar vilken färg en lampa är inställd på, men även det kanske kan komma att läggas till i en framtida uppdatering. Det är från och med version 2.9.40.16 av Google Home-appen som stödet finns implementerat. Den som har använt IOS-appen har sedan en tid tillbaka haft tillgång till samma funktioner. 

Källa