Jobbannons avslöjar

Google Home med pekskärm tycks vara på gång

Google har publicerat en jobbannons på Linkedin som skvallrar om att man har planer på en kommande version av sin AI-högtalare Google Home med pekskärm. Det hela vore naturligtvis allt annat än långsökt, då största konkurrenten Amazon redan har just en sådan produkt.

Publicerad Uppdaterad

Amazon släppte för en tid sedan en version av sin AI-högtalare Echo med suffixet Show. I korthet handlar det om en Amazon Echo med en ny formfaktor och en pekskärm på frontstycket. Med tanke på att Amazon än så länge är Googles enda riktigt starka konkurrent i segmentet AI-högtalare, så vore det väl därför lite förvånande om inte Google gick i liknande tankar. Och det gör man, åtminstone att döma av en färsk jobbannons som Google lagt ut på det sociala yrkesnätverket Linkedin. Det är till Google Home-divisionen man söker en hårdvaruingenjör som kan ta fram ”kompletta pekskärmslösningar”. 

Drog nyligen in Youtube

En annan faktor som pekar på att Google rimligen borde ha en enhet liknande Echo Show på gång är att man nyligen drog in stödet för sin streamingtjänst Youtube på just Echo Show. Detta med hänvisning till att man inte tycker att Echo Show ger en tillräckligt bra användarupplevelse. Många experter har dock spekularat i att det snarare handlar om att Google vill ha ett eget exklusivt trumfkort när man lanserar en eventuell utmanare till Echo Show, något som förstås är tänkbart. Google har inte gått ut med någon officiell information om att en Home-enhet med pekskärm skulle vara på väg, men för en tid sedan kom obekräftade rykten om att en sådan enhet är under utveckling och internt går under namnet Quartz. 

Källa