Annons

Glympse

Google maps får platsdelning i realtid

Dela med dig av din position till nära och kära.

Publicerad Uppdaterad

Inom kort kommer Google Maps få en funktion som låter dig dela din position med folk du känner. Du kommer att kunna dela din position med vem du vill, inte bara utvalda som i tjänsten Google Trusted Contacts. När du väljer att dela din position ska du kunna dela positionen just för ögonblicket, eller under en viss tid. I det senare fallet kommer den du har delat med kunna se hur du rör dig. Kör du navigering i Maps ska du även kunna dela din rutt med folk, så de vet ungefär när du kommer fram.

Det kan vara behändigt om du vill veta när din partner eller ditt barn kommer hem och samtidigt kunna se var personen befinner sig hela vägen, som en säkerhetsdetalj. Annars kan det vara vettigt att dela din position med en vän om du sitter på en specifik plats i en park där ni ska mötas upp (mer exakt än “tredje eken till vänster… näe ditt andra vänster”).

Funktionen liknar den som Glympse levt på under närmare tio års tid nu. Men med funktionen inbyggd i Google Maps lär den säkert bli en mer använd sådan. Platsdelningen ska komma till både Ios och Android “snart” och då svenska Google tipsade oss om tjänsten lär vi i Sverige knappast få vänta på den, som det annars är i många andra fall med nya tjänster.