Spotify får konkurrens

Google Play Music lanseras i Sverige

Från och med idag kan du få tillgång till Googles musiktjänst Play Music All Access.

Publicerad Uppdaterad

Googles tjänster är i allmänhet väldigt välbyggda och välfungerande, men det finns en sak som boende utanför USA ofta får dras med: de finns aldrig tillgängliga. Många minns säkert hur fånigt länge det tog för Google att få igång betalappar till Android i Sverige i systemets barndom som ett klockrent exempel.

Samma sak har gällt Googles Film- och musiktjänster, fram tills idag. Numera finns Google Play Filmer och Google Play Musik i Sverige. Den tidigare erbjuder hyr- och köpfilmer som kan spelas upp på dator, platta eller telefon (eller på TV för de som redan handlat en Chromecast). Google Play Musik erbjuder visserligen möjligheten att köpa musik, men det är inte det som är grejen.

För 79 kronor i månaden (gratis första månaden) kan du strömma hur mycket musik du vill (något som hittills bara fungerade i datorn för vår del, men mobilappen lär vakna till liv alldeles strax). Precis som med Itunes Match som vi testade nyligen kan du även ladda upp din befintliga musik till Googles servrar för att kunna komma åt den överallt.

Utbudet för film ser rätt bra ut vid en första anblick och musikutbudet är bra, men inte riktigt lika stort som exempelvis Spotify eller Itunes i vissa lägen (men det är å andra sidan där din musikuppladdning ska komma in i bilden).

Vad tycker du om tjänsterna hittills? Och kommer deras lansering att påverka hur du använder exempelvis Spotify, Netflix eller någon av de mer försvenskade hyrfilmstjänsterna idag?