Annons

Sista enheterna reas ut

Google slutar tillverka Chromecast Audio

Google meddelar att man lägger ned tillverkningen av sin enklaste streamingenhet, Chromecast Audio. Andra produkter tillgodoser nu det behovet, menar man.

Publicerad Uppdaterad

Tanken med Chromecast Audio var att den som redan hade en stereoanläggning utan stöd för trådlös streaming skulle kunna använda sig av Googles Chromecastteknologi för att spela upp musik från sin smartphone eller surfplatta, utan att behöva byta ut sina hifi-prylar. Hårdvaran bestod av en liten ”puck” med tillhörande 3,5-millimeters ljudutgång. Konceptet var enkelt och smart och har sedan det lanserades 2015 fallit många i smaken. Men nu lägger Google ned Chromecast Audio. ”Vår produktportfölj utvecklas ständigt, och nu har vi en hel flora produkter för den som vill njuta av ljud” skriver Google i ett uttalande. Sannolikt vill man helt enkelt att folk ska köpa Google Home-högtalare istället, alternativt högtalare med Cast-teknologi från tredjepartstillverkare som man samarbetar med.

I USA kommer de sista produkterna att reas ut för 15 dollar. I Sverige har vi inte sett någon prissänkning ännu (priset ligger kvar på 390 kronor för en enhet), men kanske är det på gång. 

Källa