https://www.mobil.se/nyheter/google-tappar-viktiga-nyckelpersoner-bakom-pixeltelefonerna
568639
Nyheter
falskt
Google Pixel tappar

Google tappar viktiga nyckelpersoner bakom Pixeltelefonerna

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2019-11-11_kl._10.41.38.png?itok=7i7NeQ0e', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2019-11-11_kl._10.41.38.png?itok=bwWnDs2A', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2019-11-11_kl._10.41.38.png', w: 1692, h: 852, title: ' ' },]
Förutom dykande försäljningssiffror har Google nu också tappat två viktiga personer i sitt Pixelprojekt.

Googles Pixeltelefoner var förhållandevis framgångsrika i sina första generationer. Men från den tredje generationen så har man tappat mycket av den fart man hade tidigare. Google säljer fortfarande inte sina Pixel-telefoner i Sverige utan harvalt ut enbart ett fåtal länder där man erbjuder enheterna. På de marknaderna där telefonerna finns sålde Pixel 3 märkbart sämre än föregångarna och den nyaste Pixel 4 och Pixel 4 XL har sålt ännu sämre. Efter nästan sex månader på marknaden visar det sig i en artikel på techsajten The Information att Google bara sålt runt två miljoner exemplar. Två miljoner är visserligen många, men i det här sammanhanget är det en ganska låg siffra. 

Som om inte dåliga försäljningssiffror var nog så har Google tappat två viktiga personer bakom Pixeltelefonernas utveckling. Chefen för Pixelprojektet, Mario Queiroz, bytte roll i augusti till en mer tillbakadragen sådan och i januari lämnade han företaget helt. Detsamma har Marc Levoy, som bland annat låg bakom Pixel-kameran, valt att göra. I mars lämnade han företaget för nya uppdrag. Frågan är väl hur nästa generation Pixel-telefoner kommer att bli, för det sägs att nyckelpersonernas uppbrott kan märkas relativt snabbt.