Förhindra krascher

Google utför åtgärder för att förhindra framtida Androidkrascher

Efter haveriet med Webview för ett tag sedan har Google infört ett flertal säkerhetsåtgärder för att förhindra liknande händelser framöver.

Publicerad Uppdaterad

De flesta minns nog när Google lyckades få in en bugg i uppdateringen till Webview och Chrome vilket gjorde att många Androidtelefoners appar började haverera. Nu berättar Google vad som skapade problemen och vad de har gjort för att det inte ska kunna hända igen. 

Orsaken bakom krascherna var just en bugg som smugit sig in i Googles uppdatering av Webview och Chrome. Många appar förlitar sig på Googles Webview för att fungera och visa sitt innehåll. Buggen gjorde att dessa appar inte kunde visa upp webbinnehåll och därför kraschade. 

För att se till att det här inte ska kunna hända igen har Google sett till att de framöver kommer att kunna uppdatera både Chrome och WebView snabbare i Play Store, men också öka resurserna för att testa nya versioner innan de släpps. Google säger också att de ska förbättra sina möjligheter att kommunicera med Androidanvändare för att snabbt kunna få ut information om liknande saker händer igen. 

En annan åtgärd som de kommer att införa är ett så kallat "Säkert läge" i Webview. Om en liknande krasch händer igen kommer Webview att gå tillbaka till den senaste kände stabila uppdateringen för att återställa telefonens funktion.

Källa