Enkelt att överblicka

Googles nya app håller koll på dataförbrukningen

Det finns förvisso redan ett rätt bra system i Android för att hålla koll på vilka appar som förbrukar mest data. Men Google vill göra det ännu enklare att snabbt åtgärda mobiltörstiga appar och därmed spara pengar. Därför släpper man nu appen Datally.

Publicerad Uppdaterad

Det finns så klart ett ekonomiskt incitament från Googles sida i att släppa en app som håller ordning på dataförbrukningen, och det är att främja användandet av företagets tjänster även i länder där mobildata är dyrt och täckningen är sämre. Att hålla koll på vilka appar som stjäl data i bakgrunden och att kunna stänga ned dem snabbt och smidigt kan vara avgörande. Appen Datally lovar att göra processen betydligt enklare än vad den är med de verktyg som finns inbyggda i Android. 

Kommer med rekommendationer

Det smidiga med Datally är att man inte behöver ge sig in i Androids systemmenyer för att komma åt informationen. I stället förlitar man sig på pop-upp-ballonger i stil med en chatt-app, som både informerar om dataförbrukningen och kommer med förslag på hur man kan minska den. Att stänga ned alla appar som drar data i bakgrunden kan dessutom göras med ett enda knapptryck. Vill man göra undantag för vissa appar så går det också bra. Appen i sig tar bara upp 6 MB lagringsutrymme på användarens telefon. 

Källa