En meter mot asfalt

Gorilla Glass 4 ska tåla att tappas

Gorilla Glass, materialet som används i skärmarna till de flesta smartphones finns nu i en ny, tunnare och mer stöttålig, variant.

Publicerad Uppdaterad

Företaget Corning har levererat sitt Gorilla Glass till de flesta smartphonetillverkare sedan många år, och formeln har successivt uppdaterats. Som alla säkert vet är glaset på dagens smartphones hyggligt tåligt mot repor och fall, men absolut inte okrossbart när man tappar telefonen i golvet. Med den senaste versionen, Gorilla Glass 4 har Corning ändrat formeln så att den ska tåla ett fall mot hårda skrovliga ytor, såsom betong eller asfalt, från en meters höjd 80 procent av gångerna.

Materialet har också blivit allmänt tåligare, och 0,4 mm av Gorilla Glass 4 tål något mer än 0,7 mm Gorilla Glass 3. Det gör att mobiltillverkarna i framtiden kan göra sina mobiler ännu tunnare med materialet. Produktionsexemplar av Gorilla Glass 4 finns ute hos tillverkare nu och de första produkterna med skärmar i materialet kommer ut i början av nästa år.

Corning anger inga namn på tillverkare, men såväl Apple som Samsung är storkunder hos dem, och Samsung är dessutom med 7,4 procent företagets största aktieägare.

Här är en film där Corning berättar om Gorilla Glass 4:

Källa