Gratis att få fastnätsnumret till mobilen

Tre utmanar Telia samtidigt som abonnemangsavgiften för fast telefoni höjs. Nu kan man flytta sitt fasta nummer till mobiltelefonen utan kostnad.

Publicerad Uppdaterad

Tre kallar sin nya kampanj för Sparpaketet och det innebär bland annat att man kan flytta sitt nummer från det fasta nätet så det numret går direkt till mobiltelefonen istället. Det här innebär alltså att man kan säga upp sitt abonnemang hos Telia och därmed spara in den fasta avgiften när den nu höjs till 145 kronor per månad.

Tre lanserar den nya tjänsten Hemnummer och den tjänsten är tillgänglig även för befintliga kunder även om kampanjen främst riktar in sig på att locka nya kunder. Befintliga kunder kan gratis koppla in sitt fastnätsnummer till sitt befintliga mobilabonnemang. Enligt Tre är det ordinarie priset för tjänsten Hemnummer 49 kronor i månaden, men det är gratis så länge du stannar hos Tre, förutsatt att man tecknar sig innan den sista maj.

En kontakt på Tres kundtjänst meddelar att de blivit nedringda de senaste dagarna från kunder som velat göra överflyttningen. Den är gratis att genomföra och gäller så länge du är kund hos Tre.

När numret är flyttat fungerar det i praktiken som en vidarekoppling till mobiltelefonen.

- Mobilnumret blir ditt avsändarnummer när du ringer. Sms skickar man alltså alltid till mobilnumret, berättar Erik Hörnfeldt på Tre.

Sedan tidigare erbjuder Telenor fastnätsnummer till mobilen, men då till en månadsavgift på 50 kr.