Finns ej i första skarpa versionen av IOS 12

Gruppsamtal med Facetime försenas

Möjligheten att genomföra gruppsamtal med upp till 32 deltagare via Facetime var ett av dragplåstren för IOS 12, vid presentationen tidigare i år. Men just den funktionen blir försenad och kommer inte att släppas med den första skarpa versionen av IOS 12.

Publicerad Uppdaterad

Den som väntar på något gott får tydligen vänta lite till. Den första skarpa versionen av Apples IOS 12 kommer nämligen inte att ha den gruppsamtalsfunktion för meddelandetjänsten Facetime, som man demonstrerade i samband med utvecklarkonferensen WWDC i våras. Istället dröjer funktionaliteten till ”senare i höst”. Det framgår av en notering i den senaste betaversionen av IOS 12. ”Gruppsamtal med Facetime har plockats bort från den första releasen av IOS 12 och kommer att levereras i en framtida uppdatering senare i höst” står det att läsa. Gruppsamtal via Facetime var paradoxalt nog det stora dragplåstret när det gällde IOS 12 och besvikelsen lär vara stor bland många. Demonstrationen av gruppsamtalsfunktionen var mycket imponerande och visade bland annat hur man med smart teknik förstorar respektive deltagares fönster när de talar. 

Oklar anledning

Det är i nuläget oklart vad som föranlett förseningen, men det skulle kunna handla om att Apple vill fila på funktionens bandbreddstörst, som lär vara ganska rejäl. Det är inte första gången som en utlovad funktion inte dyker upp vid en lansering av en ny IOS-version. Både Airplay 2 och Icloud-meddelanden blev till exempel kraftigt försenade med IOS 11, och den senare av funktionerna hann nätt och jämnt lanseras innan det var dags för årets upplaga av WWDC. Vi får hoppas att samma sak inte gäller gruppsamtalen för Facetime, men Apple skriver trots allt att funktionen ska dyka upp ”senare i höst”. 

Källa