https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-huaweis-nya-toppmodell
556256
Nyheter
Huawei Ascend P7

Här är Huaweis nya toppmodell

5-tumsskärm, fram- och baksida i glas och endast 6,5 mm tjock. Huaweis nya toppmodell Ascend P7 är här.

Huawei har precis presenterat sin nya toppmodell Ascend P7 och det är en imponerande tunn historia, endast 6,5 mm tjock. Trots det har man fått in 13-megapixelkamera, 4g, 2500 mAh-batteri och fram- och baksida i glas. Baksidan ska innanför glaset ha ett mönster som skiftar med hur man håller telefonen. Man skriver i pressmeddelandet ingenting om materialet i telefonens ram, så vi får anta att det inte rör sig om metall utan plast.

Skärmen är på 5 tum med upplösningen 1920 x 1080 pixel, men Huawei säger ingenting om vilket chipset som driver enheten. Enligt GSM Arena är det inte ett Snapdragon-chipset, utan HiSilicon Kirin 910T med en fyrkärnig 1,7 GHz-processor.

Vad gäller kameran förlitar man sig på Sony, som står för 4:e generationens BSI-bildsensor med 13 megapixel, som enligt Huawei ska ge utmärkta bilder även i dålig belysning. För att tillgodose selfie-trenden är även framkameran försedd med 8 megapixel. Kameraknapp saknas men genom att trycka två gånger på volym ned-knappen ska man kunna aktivera kameran från släckt skärm på 1,2 sekunder.

Ascend P7 har 4g, och en konstruktion med dubbla antenner som enligt Huawei ska ge bättre mottagning. Liksom flera andra tillverkare har man lagt in en superströmsparfunktion som gör att telefonen när 10 procent av batteriet är kvar dimmar skärmen och stänger av allt utom det viktigaste. Med denna funktion ska telefonen klara sig i ytterligare 24 timmar i standbyläge.

Huawei säger ingenting om telefonens minne. Återigen förlitar vi oss på GSM Arena, som anger 2 GB arbetsminne och 16 GB lagringsminne. Priset ska ligga på 449 Euro, vilket blir drygt 4000 kronor. Huawei räknar upp en lång rad länder där telefonen ska börja säljas i maj, men Sverige är inte ett av dem, så hit kommer den nog något senare.

Relaterade artiklar