Nu möjligt med digitala ID-kortet från BankID

Hämta ut Postnord-paket med digital ID-kort

Nu blir det ännu enklare att hämta ut Postnord-försändelser tack vare det digitala ID-kortet från BankID.

Publicerad Uppdaterad

Postnord meddelar att det nu finns ytterligare ett sätt att hämta ut Postnord-försändelser, nämligen genom att använda digitalt ID-kort från BankID. Genom att registrera ett digitalt ID-kort i Mobilt BankID kan mottagare av PostNords-försändelser nu legitimera sig direkt i mobilen för att hämta ut sina paket.

Användaren måste ha aktiverat ID-kortet på sin mobila enhet innan det är dags att hämta ut försändelsen eftersom det är en liten process i sig, sedan räcker det att uppge sitt försändelse-ID för ombudet och legitimerar dig med ditt digitala ID-kort.

I ett pressmeddelande säger Mathias Olsson, chef för ombud på PostNord Sverige, att ”Det digitala ID-kortet innebär att det nu finns ytterligare ett smidigt alternativ för våra kunder vid paketutlämning. Ibland glömmer man plånboken hemma, vilket vi anser inte ska stå i vägen för våra kunder när de vill hämta ut sina paket. Den nya lösningen är ett lika säkert och simpelt alternativ som, framförallt, gynnar våra kunder som inte har möjlighet att använda PostNord-appen eller fysisk legitimation.”

Sedan tidigare kan du även använda Freja eID som legitimation för att hämta ut paket med Postnord.