Mobil på plats i Barcelona

Här är Huaweis nya wearables – resultat av ny strategi

Huawei Watch GT4-serien är huvudnumret under Huaweis lanseringsevent i Barcelona, men bolaget visar även nya surfplattor och flera andra produkter. Mobil är på plats på lanseringen som nyss avslutats.

Publicerad Uppdaterad

Moderiktig design som för tankarna till traditionella armbandsur mer än smartklockor, kombinerat med hälsofokus är Huaweis strategi inom wearables. Du ska alltså kunna få detaljerad koll på din hälsa och din träning utan att för den skull kompromissa med utseendet på produkterna som hjälper dig med detta. Huawei presenterar det här som en nystart för bolagets wearables där digitala hälsotjänster, uppgraderad mjukvara och hårdvaran utgör grundpelarna. Vi får veta att wearables ska prioriteras upp, vid sidan då om Huaweis smartphones.

Förkroppsligas i Watch GT4-serien

Strategin har resulterat i framförallt den nya Huawei Watch GT4 som vi på Mobil testat (du kan läsa testet redan nu här), Huawei Watch Ultimate Gold Edition och hörlurarna Huawei Freebuds Pro 3 som alla visas upp på eventet i Barcelona. Dessutom presenterades Huawei Eyewear 2 och Huawei Papermatte surfplattor som har skärm med matt papperskänsla. 

Watch GT4 släpps i två olika storlekar, 41 och 46 millimeter och har tydligt mode- och designfokus. Det kombineras med hälso- och träningsfunktioner där klockorna så klart har gps, kan mäta sömn, puls, hudtemperatur och kopplas till antingen en Android eller en Iphone. 

Klockorna kommer att finnas till försäljning i svenska butiker från 2 oktober men kan förbeställas redan från den 15 september. Priset är från 2990 - 4700 kronor beroende på modell och material.