Högtalare i glasögonen

Första intrycket på alla nya prylar från Huawei: Klockor, headset, surfplattor och glasögon

Huawei Eyewear 2

Huawei släppte inte bara smarta klockorna i Huawei Watch GT4-serien. På plats i Barcelona har vi även tittat närmare på Freebuds Pro 3, Huawei Eyewear 2, den särskilda klockan i guld och Huawei Matepad 11,5 Papermatte Edition.

Publicerad Uppdaterad

Huawei Watch GT4 var huvudnumret på eventet men mest spektakulärt och innovativt på lanseringen i Barcelona var de glasögon som lanserades. Det är en relativt ny produkttyp, men namnet Huawei Eyewear 2 skvallrar så klart om att det inte är de första glasögonen Huawei lanserat. Jag får testa glasögonen på plats och de består av enkelt glas utan slipning samt högtalare och mikrofon i glasögonens skalmar. Det är alltså ett headset som inte sitter i öronen. Du kan alltså lyssna på musik och föra telefonsamtal samtidigt som du har både händer och öron fria. Tyvärr kan jag inte säga något om ljudkvaliteten för det fanns ingen möjlighet att testa, men Huawei säger att läckaget av ljud ska vara betydligt mindre än i tidigare versioner.

Huawei Eyewear 2

Nytt true wireless-headset

Huawei Freebuds Pro 3 är den senaste modellen av Huaweis mest påkostade hörlurar av true wireless-typ och ska ha klarare diskant och bas tack vare dubbla högtalarelement och har även en uppdaterad equaliser som ska ge förbättrad ljudkvalitet och anpassar ljudet efter olika situationer. På plats kunde jag testa brusreduceringen som verkade effektiv i det stökiga demorummet, men de telefoner som hörlurarna var kopplade till hade ingen musik tillgänglig för provlyssning så jag kan inte säga något om ljudet.

Huawei Freebuds Pro 3

En glänsande outsider

Huawei Watch Ultimate Gold Edition
Huawei Watch Ultimate Gold Edition

Huawei Watch Ultimate har vi sett tidigare, men under eventet i Barcelona kompletterades den med en särskilt Huawei Watch Ultimate Gold Edition. Denna klocka fick vi se monterade i olika montrar, rigoröst vaktade och prislappen på 3000 euro motsvarar över 35 000 kronor. Denna klocka lär dock inte bli aktuell för svenska marknaden.

Papperskänsla i anteckningarna

Huawei Matepad 11,5 Papermatte Edition
Huawei Matepad 11,5 Papermatte Edition

Som sista produkt på eventet visade upp surfplattan Huawei Matepad 11,5 tum Papermatte Edition. Det här är en surfplatta med tillhörande penna som har en skärm med papperskänsla. Det innebär att skrivkänslan blir mer som att skriva på riktigt papper och inte så glasig och glatt som på en vanlig surfplatta. Jag provade att skriva lite på plats och uppskattade den här känslan. Även visuellt blir det mer så att infallande ljud absorberas och du slipper reflektioner av omgivande ljus, vilket kan anas på bilderna.

Huawei Matepad 11,5 Papermatte Edition
Huawei Matepad 11,5 Papermatte Edition

För dessa produkter finns ännu ingen bekräftelse på om de ska släppas på svenska marknaden, men får vi gissa så antar vi att Freebuds kommer släppas, givet att vi fått föregångarna till svenska butiker. Övriga produkter däremot lär vi svenskar troligen bli utan.