Annons

Vi testar betaversionen

Här är Mixradio för Android

Mixradio som tidigare endast fanns på Nokiamobiler har nu knoppats av från Microsoft och släppts för Ios och Android. Vi har testat betaversionen.

Publicerad Uppdaterad

Vi har testat betaversionen för Android och funnit att den fungerar riktigt bra. Precis som tidigare i Windows Phone så innebär Mixradio att man gratis kan lyssna på musik man gillar, även i offlineläge. Du skapar en profil och tjänsten anpassar sedan musiken så att du får höra mer av de artister och musikgenrer du gillar.

Eftersom tjänsten är gratis finns dock begränsningar. I en mix kan du inte hoppa över mer än sex låtar per timme. Det finns en hel del likheter med gratisversionen av Spotify, men i Mixradio kan du alltså lyssna även offline.

I appen så visas det annonser i uppspelningsvyn. När du spelar upp musik i Mixradio-appen så kan du gilla låtar låtar för att påverka urvalet i senare lyssningar. Tjänsten ska alltså anpassa sig och lära sig din smak ju mer du använder den.

Mixradio finns inte tillgänglig som app att ladda ner i Appstore eller Google Play ännu, men som inbjuden betatestare kan man redan nu testa tjänsten. Mixradio utvecklades inom Nokia, men blev i och med Microsofts köp ett eget bolag som nyligen köptes upp av meddelandetjänsten Line.

Betaversionerna släpps i begränsad omfattning och det finns ännu ingen information om när de kan släppas officiellt i appbutikerna.