Släpps på måndag

Här är nyheterna i Ios 8.1

Apple är snabba ut med en större uppdatering av Ios 8, på måndag släpps Ios 8.1 och här är alla nyheterna.

Publicerad Uppdaterad

Ipad Air 2 och Ipad Mini 3 kommer att levereras med Ios 8.1 förinstallerat. Resten av oss får snällt uppdatera manuellt från och med måndag. Uppdateringen ska innehålla en hel del buggfixar som kom med Ios 8, men även en del nyheter på funktionssidan.

Apple Pay
Ios 8.1 är då Apple aktiverar betalningslösningen Apple Pay, som än så länge enbart finns tillgänglig i USA. Från och med måndag ska kunder börja kunna använda tekniken i både butiker och online förutsatt att de uppgraderat till Ios 8.1 och har en Iphone 6 eller Iphone 6 Plus.

Kamerarulle och Icloud Kamerarullen försvann i Ios 8, vilket gjorde användare ganska förvirrade hur deras foton egentligen lagrades. För att förenkla det hela har Apple lagt in funktionen igen i och med Ios 8.1.

De introducerar även Icloud Photo library som publik beta. Via ditt Icloud-konto ska du genom det kunna ladda upp alla dina bilder i oförändrat format och även titta på dem på ett smidigare sätt på alla Apple-enheter. Om funktionen även når Sverige på måndag återstår att se.

Samspel
Då Mac OSX Yosemite släpps idag ska samspelet mellan Ios-enheter och Mac-datorer bli ännu bättre. De funktioner som introducerades i juni när Apple presenterade de båda operativsystemen kör igång på riktigt.

Det betyder bland annat att du kan använda Icloud på ungefär samma sätt som Dropbox för alla dina filer med Icloud Drive, rutta om samtal och sms till alla dina enheter och på ett någorlunda enkelt sätt hoppa mellan enheter i bland annat Apples Iwork-svit utan att behöva spara eller synka något manuellt.