Annons

Skärmglasögon

Här är solglasögonen som blir jätteskärm till din mobiltelefon

Med sina nya Wearable display har TLC släppt ett par skärmar i form av ett par solglasögon som ger användaren möjligheten att få upplevelsen av en stor skärm var som helst.

Publicerad Uppdaterad

TCL har lanserat ett flertal prylar på CES och en av de lite mer spännande, eller i alla fall unika, är deras Wearable display. Ett par solglasögon som egentligen är ett par bärbara skärmar som är tänkta för den som vill kika på film, spela spel eller göra något annat som är en bättre upplevelse på en stor skärm. 

De visades redan förra året på CES-mässan men då som ett koncept, nu är de alltså redo för konsumenter. 

Det här är alltså inte smarta glasögon som blandar verkligheten med projicerad data från en smartphone, utan det här är ett par glasögon med två oledskärmar på insidan av glasen som ska reproducera upplevelsen av att titta på en mycket större skärm. Upplösningen är 1080p. För att kunna spela upp material krävs en sladd med usb-c mellan glasögonen och den enhet du vill spela upp från. 

Skärmarna ska fungera med smartphones, laptops, surfplattor och spelkonsoller. Det sägs inget om priser eller vilka marknader som de kommer att hamna på.