Bara tre mobila bolag

Här är Venture Cups regionfinalers mobila vinnare

Tre av de vinnarbolagen i Venture Cups regionfinaler erbjuder en mobil lösning.

Publicerad Uppdaterad

Vinnarna i Venture Cups regionfinaler har nu korats och tre av de sammanlagt 32 vinnande bidragen har en lösning där mobilen utgör en central del. 

Ett av dessa är Realbridge, totalvinnare i region Nord. Startup-bolaget har utvecklat en produkt som syftar till att underlätta och effektivisera dokumentation och rapportering på företag. Det smartphonebaserade verktyget gör det möjligt, genom skanning av QR-koder, att skicka säker information och möjliggör synlig registrering i realtid.

I Region Syd har Agronovum utsetts till vinnare. Lösningen handlar om att ge lantbrukare möjlighet att variera mängden insatsvara som utsäde och gödsel i fält med såväl nya som gamla maskiner. Ambitionen är att optimera odlingskalkylen och minska miljöpåverkan. Mobilkomponenten i lösningen heter Growpro Mobile.

I Region Öst fanns Sture Student bland regionvinnarna. Sture Student är en app som på ett enkelt sätt låter studenter skapa annonser om begagnad kurslitteratur. Appen kopplar sedan automatiskt ihop säljare med intresserade köpare. 

Sammanlagt fördelas nu 640 000 kronor mellan Venture Cups regioner. På Regionfinalerna utsågs vinnare i kategorierna Människa & Samhälle, Life Science & Teknik, Miljö & Energi samt Webb, Mjukvara & Media och dessutom en totalvinnare per region. Alla totalvinnare gick hem med 100 000 kronor vardera. 

Vinnarna har nu chans att ta sig vidare till Sverigefinalen i Stockholm den 10 juni. Vinnare får då chans att vinna 200 000 kronor, konsulttjänster från McKinsey & Company samt ett års mentorskap från SEB.