Youtubeklipp vittnar om robust hårdvara

Här lyfter pop-up-kameran i Oneplus 7 Pro en vikt på 22 kilo

Hur demonstrerar man hållbarheten när det handlar om en pop-up-kamera? Javars, Oneplus verkar i alla fall tycka att ett cementblock är en given ingrediens.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Oneplus offentliggjorde som säkert bekant inte mindre än tre nya telefoner igår. Och en av de mest intressanta detaljerna med nya Oneplus 7 Pro är att man försett telefonen med en pop-up-kamera för selfies, något som framför allt innebär att skärmen inte störs av varken sensorpanel eller kamerahål. Det är förstås på god grund som man kan bli aningen tveksam till huruvida motoriserade delar i en smartphone verkligen är vettigt. Enligt Oneplus ska selfiekameran palla för inte mindre än 300 000 rörelser, vilket i runda slängar skulle innebära fem år av intensivt användande. Kameran ska dessutom dras in med automatik om telefonens accelerometer identifierar att man tappar telefonen.

Huruvida de där 300 000 rörelserna verkligen är en korrekt siffra kan förstås bara tiden utvisa, men Oneplus har med ett färskt Youtubeklipp åtminstone försökt övertyga oss om att det handlar om en robust anordning. I klippet får kameran lyfta ett cementblock som väger hela 22,3 kilo, något som den förstås klarar galant (en fullkomligt vild och galen gissning är att man knappast hade publicerat klippet annars). Definitionen av att lyfta är i sammanhanget alltså inte att motorn i kameran lyfter cementblocket, utan att det hänger på den utfällda kameramodulen. Det hela är dock onekligen rätt imponerande, även om det kanske inte säger så mycket om hur kameran reagerar på dagligt slitage, damm och vätska.

Källa