Ett laddat ämne

Höstens Iphone-modeller kan få nya laddfunktioner

Snabbare laddning och omvänd laddning kan vara två av nyheterna i höstens Iphone-modeller.

Publicerad Uppdaterad

Höstens Iphone-modeller kan komma att innehålla två stycken laddningsrelaterade nyheter, i varje fall om man ska tro på uppgifter från läckaren Max Weinbach och youtubern Filip Koroy. Enligt de två kommer höstens telefoner att få en modell av laddningstekniken Magsafe större laddområde och en del ny teknik. Om det stämmer kan det innebära att de kan hantera högre effekter och därmed kunna laddas snabbare. För Iphone 12-modeller är den högsta laddeffekten 15W.

Höstens modeller kan också vara de första med stöd för omvänd laddning, det vill säga möjligheten att använda telefonen för att ladda exempelvis Airpods genom att lägga dem på telefonens baksida. Iphone 12 hade den teoretiska möjligheten att använda omvänd laddning, men Apple valde att inte använda den i skarp version.

En annan Magsafe-relaterad detalj är att höstens modeller kan få starkare magneter. Det ska vara ett svar på klagomål från användare om att Magsafe-magneterna i Iphone 12 är för svaga för att kunna hantera tyngre tillbehör som batteripaket, och att på ett säkert sätt hålla fast telefonen i bilhållare.

Källa