https://www.mobil.se/nyheter/htc-u11-plus-f-r-massivt-batteri
564175
Nyheter
Färskt rykte

HTC U11 Plus får massivt batteri

HTC har bjudit in till ett lanseringsevent där man förväntas visa upp en Plus-version av sin flaggskeppstelefon U11, sannolikt kallad U11 Plus. Och nu kommer rykten om att den nya versionen av telefonen kommer att vara utrustad med ett batteri på hela 4 000 mAh.

HTC:s flaggskeppstelefon U11 har i originalutförandet ett batteri på 3 000 mAH, vilket varken är särskilt lite eller särskilt mycket. Men den plusversion av telefonen som HTC väntas visa upp i Taiwan den 2 november ska enligt färska och samtidigt obekräftade uppgifter komma med betydligt mer kräm än så. Det är den ofta korrekt informerade ROM-utvecklaren LlabTooFeR som hävdar att enheten kommer att begåvas med ett batteri på hela 4 000 mAh. 

Nästan samma storlek

Med tanke på att Plusversionen ändå inte är så väldigt mycket större än originalet (6-tumsskärm i stället för 5,5-tumsskärm, sägs det) så lär förändringen märkas. Storleken på enheten i övrigt kommer inte att skilja sig nämnvärt från originalet, om man får tro förhandsryktena. Som med alla rykten och obekräftade uppgifter är en dos skepsis förstås att rekommendera även i det här fallet. Men batteristorlekar på runt 4 000 mAh börjar faktiskt bli allt vanligare. Inte minst Huaweis nya Mate 10 och Mate 10 Pro har båda batterier på just 4 000 mAh.