Presenteras sannolikt på IFA

Huawei bekräftar nya chippet Kirin 990 med teaser

Inga detaljer har avslöjats, men att ett nytt mobilt systemchipp från Huawei är på gång är nu ställt bortom allt rimligt tvivel.

Publicerad Uppdaterad

”Rethink. Evolution. 5G”. Det är budskapet vi får med oss från Huaweis nyligen publicerade teaserfilm rörande det nya mobila systemchippet Kirin 990. Syftet med teasern tycks kort och gott vara att berätta att man kommer att visa upp det nya chippet den 6 september, det vill säga samma fredag som IFA-mässan i Berlin drar igång. Vi får väl anta att det således är just på IFA-mässan som offentliggörandet kommer att ske.

Väldigt lite är känt om det nya chippet och teasern bjuder inte på någon ny information, utöver att den tycks bekräftat att chippet kommer med 5G-stöd. Den saken är måhända inte jätteintressant för oss svenska användare. Desto mer spännande är de rykten som cirkulerat om att chippet ska medge inspelning av 4K-video med upp till 60 bilder i sekunden. Chippet påstås även vara tillverkat i en så kallad 7-nanometersprocess, vilket innebär att det i så fall är både energisnålt och effektivt. Med tanke på tajmingen så vore det onekligen en skräll om inte nya Mate 30-serien förses med Kirin 990.  

Källa