Annons

Till salu i Polen

Huawei börjar sälja Mate 50 Pro i fler länder

Bilden kommer från Huaweis polska sida
Bilden kommer från Huaweis polska sida

Efter den kinesiska lanseringen tidigare i år börjar nu Huawei att sälja Mate 50 Pro i fler länder, däribland i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Det är länge sedan nu som Huawei lanserade telefoner i Sverige. Här har Huawei den senaste tiden framförallt fokuserat på klockor och hörlurar, samt breddat sin produktportfölj till exempelvis datorskärmar. I andra europeiska länder har de en mer aktiv roll även på telefonmarknaden och nu meddelar bolaget att de börjar sälja den senaste flaggskeppstelefonen Huawei Mate 50 Pro även i Europa.

När vi letar igenom Huaweis europeiska webbplatser är det bara på den polska sidan som vi hittar Mate 50 Pro. Där får vi en nedräkning till imorgon, den 28 september och en tävling där vinnaren får en Mate 50 Pro. I Sverige däremot och i flera andra europeiska länder är Mate 40 Pro som kom ut i oktober 2020 den senaste telefonen som listas och den nya Mate 50 Pro är alltså inte aktuell för försäljning här. I en handfull länder i Europa listas P50-serien med P50 Pro och vikbara telefonen P50 Pocket men inte heller de telefonerna har Huawei i Sverige tagit in till försäljning ännu.

Huawei Mate 50 Pro släpps med en 50 megapixels huvudkamera, numera utan inblandning av Leica som Huawei tidigare samarbetat med. Istället använder man det egna varumärket Xmage. Telefonen använder ett Snapdragon 8 Plus Gen 1, men utan 5G. Detta på grund av den amerikanska blockaden. Av samma anledning får Huawei heller inte använda Gorilla Glass, så i Mate 50 Pro ser vi istället den kinesiska motsvarigheten Kunlun. Huawei får fortsatt inte heller använda Googles tjänster, så telefonen använder Huaweis egna karttjänst, e-postapp och appbutik och saknar till exempel Youtube och Gmail.

Priset för Huawei Mate 50 Pro i Europa, med 8 GB arvbetsminne och 256 GB lagring är 1300 euro, motsvarande cirka 14 000 kronor.