1
1
https://www.mobil.se/nyheter/huawei-chefen-harmony-os-rullas-ut-till-mobiler-med-start-i-april
569976
Nyheter
falskt
"Tar upplevelsen till ny nivå"

Huawei-chefen: Harmony OS rullas ut till mobiler med start i april

Huaweis eget operativsystem som ska ersätta Android är snart på väg till de första kunderna.

Huawei-chefen Richard Yu har precis presenterat vikbara telefonen Huawei Mate X2 på ett onlineevent riktat till den kinesiska marknaden. Telefonen kommer alltså inte komma till några andra länder i nuläget. På samma presentation passade Huawei-chefen även på att berätta att operativsystemet Harmony OS kommer att släppas till konsumenter i Kina med start i april. Han berättade att Mate X2-kunder kommer att bli bland de första att kunna uppgradera sina telefoner från Android till Harmony OS, men att uppgradering ska bli möjlig även för andra flaggskeppsmobiler från Huawei.

Operativsystemet Harmony OS ska driva såväl smartphones som klockor, bilens infotainmentsystem, teve-apparater och andra prylar. Nyligen har de som granskat utvecklarversionen av Harmony OS för smartphone kommit fram till att det i mycket hög grad bygger på Android och inte är så nyskapande och fristående som Huawei hävdat, men Richard Yu sa under presentationen att Harmony OS kommer att ta upplevelsen av den vikbara telefonen till en ny nivå.

Richard Yu:s uttalande om att utrullningen av Harmony OS inleds i april riktades alltså främst till en kinesisk publik och hur Huaweis planer ser ut för andra länder återstår fortfarande att se. Tidigare obekräftade uppgifter har pekat på att de flesta av Huaweis telefoner lanserade de senaste åren ska kunna uppgraderas till Harmony OS för de kunder som vill det.