Prata via satellit

Huawei erbjuder satellitsamtal med Mate 60 Pro

När Huawei lanserar sitt nya flaggskepp tar de två stora steg framåt - satellitsamtal och 3D-avläsning.

Huawei har nu lanserat sitt nya flaggskepp - Huawei Mate 60 Pro - i Kina, och med den introducerar man två stycken tekniska detaljer som får den att stå ut från mängden.

Den kanske mest anmärkningsvärda funktioner för satellitsamtal, medan de flesta andra tillverkare bara erbjuder SOS-larm och textmeddelanden via satellit. Den här funktionen är dock begränsad till China Telecom just nu.

Den andra detaljen är att medan andra tillverkare brukar ha ett ”punch-hole” på framsidan för frontkameran har Huawei Mate 60 Pro tre stycken - en för frontkameran på 13MP medan de andra två används för sensorer som ger 3D-avläsning i anslutning till att låsa upp mobilen med ansiktsigenkänning.

Mobilen har en 6,82 tum stor LTPO oled-skärm (2720 x 1260 pixlar), 12 gigabyte arbetsminne, från 256 gigabyte upp till 1 terabyte lagring, samt ett batteri på 5000 mAh med 88 W trådbunden och 50 W trådlös laddning. Däremot har Huawei inte sagt något om vilken processor som finns under motorhuven, eller huruvida den har stöd för 5G.

Enligt uppgift har Huawei inga planer på att lansera Mate 60 Pro utanför Kina.