https://www.mobil.se/nyheter/huawei-kan-bli-f-rst-med-vikbar-telefon
565132
Uppgifter från Sydkorea

Huawei kan bli först med vikbar telefon

Det kanske inte blir Samsung som hinner först med en vikbar telefon, trots allt. Enligt uppgifter till koreanska ET News så ska nämligen den kinesiska telefonjätten Huawei ha långt framskridna planer på en dylik enhet, och möjligen kan den lanseras redan i år.

Att Samsung har en vikbar telefon på gång är inte längre någon hemlighet. Och att även Apple kikat på saken har det kommit flera rapporter om vid det här laget. Men möjligen blir det ändå inte någon av de två jättarna som blir först med konceptet. Huawei sägs nämligen ha en vikbar telefon på gång, som enligt uppgifter till ET News ska offentliggöras redan i november, något som innebär att en lansering redan i år inte är otänkbar. Samsung förväntas inte offentliggöra sin vikbara telefon förrän någon gång under första kvartalet 2019. 

LG levererar

Huawei sägs ha valt att låta Samsungs ärkerival LG ta fram skärmarna. Detta för att slippa risken att Samsung ska kunna börja snoka i vad man pysslar med. Det ska enligt uppgifterna handla om en telefon som viks inåt, vilket anses vara den enklare typen av vikbar telefon att producera. Några uppgifter om specifikationer förekommer inte överhuvudtaget. Uppgifterna bör självfallet tas med en nypa salt, även om de är långt ifrån orimliga.