Att undvika USA:s restriktioner

Huawei kan ha egenutvecklad 5G-krets i Mate 60-serien

Huawei har varit hemlighetsfulla kring sitt nya flaggskepp Mate 60 Pro, och eventuellt kan en egen 5G-krets vara orsaken.

Publicerad Uppdaterad

Huawei lanserade nyligen sina senaste flaggskeppsmodeller Mate 60 och Mate 60 Pro i Kina med de sedvanliga presentationerna av enheternas hårdvara och specifikationer, inklusive stöd för satellitkommunikation i Pro-modellen.

Det Huawei däremot har varit tysta om är huruvida modellerna har stöd för 5G eller ej i den Kirin 9000s-processor som uppges driva Mate 60 Pro. I teorin borde 5G-stöd saknas då amerikanska begränsningar har hindrat dem från att förvärva 5G-teknik, men nyhetsbyrån Reuters rapporterar nu om användare som märkt att enhetens nätverkshastigheter matchar dem för en telefon med ett 5G-chip. Detta i kombination med tystnaden från Huawei har väckt spekulationerna om att Huawei har utvecklat en egen 5G-krets.

Enligt den senaste informationen har dock Huawei inte några planer på att lansera någon av modellerna utanför Kina. Mobil har sökt Huawei för en kommentar.