Mer teknikbling på handleden

Huawei lanserar Band 6 och Watch Fit Elegant Edition

Ny klocka och nytt armband från Huawei.

Publicerad Uppdaterad

Huawei lanserar två nya produkter för handleden - smartklockan Huawei Watch Fit Elegant Edition och armbandet Huawei Band 6

Huawei Band 6

Huawei Band 6

Huawei Band 6 har en Amoled Fullview-skärm på 1,47 tum med en upplösning på 194 x 368 pixel och 282 PPI och styrs med fingrarna. Batteritiden är enligt Huawei upp till två veckor, och det räcker med fem minuters trådlös laddning för att armbandet ska klara upp till två dagar med normal användning.

När det gäller att övervaka användarens hälsa registrerar Band 6 bland annat hjärtfrekvens, sömn, stress och menstruationscykel dygnet runt, men också blodets syremättnad och varnar när något börjar gå utanför vad som är normalt eller hälsosamt. Dessutom kan det registrera och analysera när användaren tränar och har totalt 96 olika träningslägen.

Huawei Watch Fit Elegant Edition

Huawei Watch Fit Elegant Edition är en sportklocka som är tillverkad i rostfritt stål med en glasyta. Batteritiden är enligt Huawei upp till tio dagar med funktionerna hjärtfrekvens och sömn aktiverade. Den har dessutom stöd för snabbladdning så fem minuters laddning ska ge klockan en dags extra batteritid.

I likhet med Band 6 erbjuder klockan övervakning av blodets syremättnad och varnar om nivån sjunker för lågt. Som sportklocka erbjuder den 96 träningslägen, samt vad Huawei kallar 12 enklare fitnesskurser som ska kunna användas var som helst för exempelvis muskelavsläppning. Klockan har även ett utbyggt löpningsläge med 13 olika löparkurser som genom att analysera stegräkningen samt med hjälp av gps och klockans övriga sensorer anpassar löparinstruktioner medan användaren är ute och springer.

Både klockan och armbandet finns tillgängliga i Sverige redan nu. Huawei Band 6 finns i tre olika färger med ett rekommenderat pris på 690 kronor. Huawei Watch Fit Elegant Edition finns i två olika färger och priset ligger på 1390 kronor.