Vikbart med kamerafokus

Huawei lanserar vikbara Pocket 2

Huawei Pocket 2
Huawei Pocket 2

Fem kameror och satellitkommunikation får plats i Huaweis nytillskott.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har lanserat en ny vikbar mobil i Kina i form av Huawei Pocket 2. Mobilen har så kallad clamshell-design och uppvisar inte någon imponerande prestanda, bland annat då man på grund av debaclet med USA bara har kunnat ge den en 7nm-processor. 

Designen påminner mycket om P50 Pocket och budgetmodellen Pocket S med en rund display på 1,14 tum bredvid det bakre kamerasystemet. Det som däremot göra Huawei Pocket 2 lite speciell är att man har lyckats klämma in fem stycken kameror – en frontkamera samt fyra stycken i en rund kameramodul på baksidan. Det är en primär sensor på 50MP som kompletteras med en 12MP ultravidvinkel, en 8MP 3x teleobjektiv och en 2MP UV-sensor. 

Huawei Pocket 2
Huawei Pocket 2

Den primära skärmen är en LTPO oled-skärm på 6,94 tum, och på insidan finns 12 gigabyte arbetsminne och från 256 upp till 1024 gigabyte lagring. Det är inte sagt vilken processor som används, bara att den bygger på 7nm-arkitektur, men det misstänks att det handlar om en Kirin 9000S. Batteriet ligger på 4520 mAh med stöd för 66W trådbunden laddning och 40W trådlös laddning. 

Den har dessutom stöd för tvåvägs satellitkommunikation via Beidou. 

Priset i Kina ligger på motsvarande 10700 kronor, men Huawei har inte sagt något om ifall man kommer att lansera mobilen på den internationella marknaden.