https://www.mobil.se/nyheter/huawei-mate-20-kan-fa-69-tumsskarm-fran-samsung-display
565437
Obekräftade uppgifter

Huawei Mate 20 kan få 6,9-tumsskärm från Samsung Display

Enligt uppgifter från källor i Sydkorea så ska kinesiska Huawei ha lagt en stor order hos Samsung Display på AMOLED-skärmar i storleken 6,9 tum. Och rykten om en Mate 20-enhet med jätteskärm har därmed tagit fart.

Det är svårt att hitta någon rimlig anledning för Huawei att beställa mängder av AMOLED-skärmar på 6,9 tum, annat än att man planerar att dramatiskt öka skärmstorleken på kommande Mate 20. Speciellt när skärmarna påstås vara aktuella för en enhet som ska lanseras någon gång under årets fjärde kvartal, det vill säga precis när man normalt sett släpper sina nya Mate-enheter. Uppgifterna kommer från anonyma källor till den koreanska affärspublikationen The Bell, och gör gällande att det handlar om platta snarare än böjda skärmar som Samsung Display ska leverera. 

En rejäl ökning

Mate 10 har en skärmstorlek på 5,9 tum, så en ökning till 6,9 tum vore onekligen att klassa som tämligen dramatisk. Det skulle med största sannolikhet även innebära att Mate 20 får en skärm som är större än samtliga stora konkurrenters största enheter. Om förhandsuppgifterna stämmer lär nämligen Apple nya stora Iphone-modell få en skärm på 6,46 tum, medan Samsungs Galaxy Note 9 sägs få en skärm på 6,38 tum. Huruvida användarna verkligen är intresserade av en skärm på hela 6,9 tum kan man förstås ifrågasätta. Telefonen börjar då bli näst intill otymplig, men det sa man å andra sidan även när de första telefonerna med skärmar på uppåt fem tum började dyka upp för några år sedan, och vi vet alla hur det gick. En av de uppenbara fördelarna med riktigt stora skärmar är att de lättare rymmer kinesiska tecken, något som Apple också sägs ha tänkt på med sin kommande stora Iphone-modell.